Home > Cannot Log > Cannot Log On To Mapi With The Specified Credentials Backup Exec

Cannot Log On To Mapi With The Specified Credentials Backup Exec

Contents

I have backup jobs that were running on BackupExec 2010 R3 to backup the mailbox stores of my server. Subscribe to RSS Feed Mark Topic as New Mark Topic as Read Float this Topic to the Top Bookmark Subscribe Printer Friendly Page Cannot Log onto MAPI with the specified credentials... http://www.symantec.com/docs/ Donald_Eady Level 6 Employee Accredited ‎11-15-2012 01:06 PM Options Mark as New Bookmark Subscribe Subscribe to RSS Feed Highlight Print Email to a Friend Report Inappropriate Content http://www.symantec.com/docs/TECH184449 Verify that I ran a diagnostics check from within Backup Exec, and what I see is that the administator user is not said to be a Domain Admin:Local Group Memberships for Backup Exec

The Backup Exec Support Tool can automatically test this condition (Click here). Are there any particular db-rights I should assign this user? The following link from Microsoft provides steps on making changes on the Exchange server. Imran_Qureshi Level 3 ‎08-11-2010 08:41 AM Options Mark as New Bookmark Subscribe Subscribe to RSS Feed Highlight Print Email to a Friend Report Inappropriate Content Just thought I update everyone on

Cannot Log On To Mapi With The Specified Credentials Backup Exec

Review the resource credentials for the job, and then run the job again. Copied both MAPI32.dll and esa.dll to confirm they are both the same version. All rights reserved. The job that is failing wouldn't happen to be created by a policy would it?If it is, delete the job and recreate it from your policy.

Above procedure has resolved my exchange problem and hope it helps you as well. It should be a part of local admins group on the Exchange server itself. 2. I also removed the shadow copy from the full backup but I don't think that had anything to do with the problem. Exchange is on a win 2003 R2 x64 server and Backup Exec is on win svr 2008 ent R2.

Version is Exchange 2007 as ships with Small Business Server 2008. V-79-57344-766 Reason 2: The Microsoft Exchange Server MAPI Client and Collaboration Data Objects (MAPI CDO) installed on the Exchange 2007 servers is corrupt. Showing results for  Search instead for  Do you mean  VOX : Backup and Recovery : Backup Exec : Cannot log on to MAPI with the specified credentia... https://www.veritas.com/support/en_US/article.TECH64095 Go to Solution.

Can it be related to corruption in the .NET Framework because I havebeen having some problems running Symantec System Recovery software on the same server? 0 Kudos Reply For one, dont Snapshot provider error (0xE000FE7D): Access is denied. If so then there should not be a credential problem. We never needed this in the past.

V-79-57344-766

Go to Solution. I have installed the hotfix and rebooted as advised by technotehttp://www.symantec.com/business/support/index?page=content&id=TECH172067 What could be the problem? Cannot Log On To Mapi With The Specified Credentials Backup Exec Tim Labels: 12.x and Earlier Backup and Recovery Backup Exec Configuring Installing 1 Kudo Reply 8 Replies From experience this may not Douglas_Hartley Level 3 ‎12-30-2009 12:32 PM Options Mark as Anyone know what to do about this?

Snapshot provider error (0xE000FE7D): Access is denied. I am getting the above error on a backup to tape job that is backing up the Exchange 2003 information store. Labels: 2010 Agents Backing Up Backup and Recovery Backup Exec Error messages 2 Kudos Reply 1 Solution Accepted Solutions Accepted Solution! Get 1:1 Help Now Advertise Here Enjoyed your answer?

Ididn't know if the Exchange agent could be missing an update. Please make sure that you completely understand the risk before retrieving any suggestions from the above link. I am using SBS2008. I changed the backup timhenn Level 3 ‎01-06-2010 05:15 PM Options Mark as New Bookmark Subscribe Subscribe to RSS Feed Highlight Print Email to a Friend Report Inappropriate Content Yes!

It only fails when backing up to tape. 3. The user name I was using for backupshad all the required rights tothe server and we had been using the same username without any problem for over 3 yrs now. Please help.

I tried to download the latest MAPI component to install on the ex server: http://www.microsoft.com/en-us/download/details.aspx?id=1004 But installation package does not seem to be correct for ex server 2003 - getting error

I know that sounds odd but I've had that fix my MAPIproblem in one instance. 0 Kudos Reply MAPI collaboration package installed on mailserver? Subscribe to RSS Feed Mark Topic as New Mark Topic as Read Float this Topic to the Top Bookmark Subscribe Printer Friendly Page Solved! Go to Solution Cannot log on to MAPI with specified credentials Exchange 2003 from 64 bit Server dbu Level 2 ‎06-24-2010 04:43 AM Options Mark as New Bookmark Subscribe Subscribe to I changed the backup order to the information store (first and then second)were backed up first.

No Yes Did this article save you the trouble of contacting technical support? Join Now For immediate help use Live now! Snapshot provider error (0xE000FE7D): Access is denied. Verify the Exchange Agent component has been updated correctly, in Backup Exec Console, click Help | About Symantec Backup Exec for Windows Servers | License Information and ensure that "Agent for

The Backup Exec Support Tool can automatically test this condition (Click here). I added a new user, gave it all the correct rights, and now this happens (from the Event Log):An error occurred while attempting to log in to the following server: "MYSERVER".SQL It worked perfectly. The account has always been a domain admin and part of local admins on exchange server (this problem only seemed to start after upgrading to 2010 R3 I think) 2.

So I have tried to install MAPI/CDO, downloaded from http://www.microsoft.com/en-us/download/details.aspx?id=1004, but i get the error "MAPI cannot be installed with this version of exchange server" Grateful to advise for the right Delete and recreate was Symantec's solution. To back up or restore System State, administrator privileges are required. Right now I'm testing, so I'm doing a Copy job to avoid interfering with our current backup schedule.

What I want to know is what could cause the MAPI to become corrupted ? Hope it is helpful Thanks MavisMavis Huang TechNet Community Support

Marked as answer by Simon_WuMicrosoft contingent staff, Moderator Sunday, November 24, 2013 4:04 PM Friday, November 08, 2013 7:44 Dev_T Level 6 ‎04-25-2010 07:46 PM Options Mark as New Bookmark Subscribe Subscribe to RSS Feed Highlight Print Email to a Friend Report Inappropriate Content Any news here? 0 Kudos Reply If any one hasany ideas or solutions to this problem and how to fix MAPI corruption, I would appreciate your help.

Sorry, we couldn't post your feedback right now, please try again later. The Backup Exec Support Tool can automatically test this condition (Click here). Should i install outlook2010 on the 2008 Server? (installing Exchange Manager 2003 is also not possible on a 2008 Server) ... I then tried to replicate this by using an account that did not have full permissions required for MAPI, and it did not open correctly.

Unfortunately though, one morning the jobs just failed.